Horúce novinky
recent

7 tipů pro zkrášlení bytu: V hlavní roli krásné drobnosti!

Líbí se vám u vás doma, jenom se všechno už tak nějak okoukalo? Pusťte se do resuscitace interiéru! Pokud máte dobře zařízené základní vybavení, stačí ho jen trochu oživit. Víme jak!

Můžete vymalovat, kde to jde, přemístit nábytek, pořídit si nové květiny nebo jen vyházet věci, které vám zbytečně zabírají místo. A co ještě?


Vzadu vidíte pruh tkané textilie napnuté na dřevěném rámu, v popředí je velkoplošná grafika ve formě fototapety, Eva Stalder Design

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Podle ročních období

Bytový textil v podobě přehozů, povlaků na polštářky, sedáků na židle nebo ubrusů a prostírání můžete měnit častěji; alespoň se vám pak daný vzor či barva neomrzí. Zkuste je střídat třeba podle ročních období. A totéž můžete udělat i s dalšími bytovými doplňky nebo třeba i s pár kousky nádobí – prostě s tím, co máte doma vícekrát.

2. Látky nejen na oknech

Trendy velí, abyste textilie používali netradičně. Nabízí se vytvořit třeba moderní nebesa nad postelí nebo umístit látku za sklo a tím oživit čela skříněk. „Tkaninu lze natáhnout také do obrazového rámu, látka se zajímavým vzorem může představovat artefakt na zdi. Možností je spousta. Textilie jsou stále v kurzu a navíc interiér zútulní. Jen je třeba smířit se s tím, že jde o lapače prachu a občas je musíte přeprat,“ říká bytová architektka Eva Stalder.


Nikde není psáno, že koberec musí být jen na podlaze. V tomto případě se bavlněný vyšívaný koberec zavěsil na tyč a umístil za čelo postele. Snadno se pak sejme a může vyprat. Eva Stalder Design

 

3. Obrazy trochu jinak

Na stěně nemusí viset jen jeden větší obraz; co kdybyste si vytvořili soukromou galerii? Použijte menší rámy nebo fotorámečky, které umístěte ve skupině. Až se vám obrázky přestanou líbit, snadno je vyměníte. A nemusí být jen přibité na zdi; různě velké či barevné rámečky s obrázky lze postavit na jednu dvě police nebo třeba přivázat na stužku a pověsit na háček.

4. Světlo, které zdobí

Lustry, lampy a lampičky si sice pořizujete hlavně z praktických důvodů, ale i ty díky originálnímu tvaru můžou už samy o sobě působit jako poutavý bytový doplněk. Prodávají se dokonce i kousky, v nichž lze pěstovat bylinky, některá svítidla jsou konstruovaná tak, abyste mohli proměňovat jejich tvar, a dětem se může zalíbit lampička, která současně funguje jako nástěnka.

5. Zrcadla oživí prostor

Patří mezi vděčné bytové prvky, s nimiž se dá čarovat. Velkoplošné zrcadlo nebo dokonce sada zrcadel nahradí obraz a současně zvětšuje prostor. Pěkně vypadá také stojací zrcadlo se skrytými poličkami či háčky, které se vejde i do malých bytů.
A pokud vám doma zbyl rám z rozbitého zrcadla, a už neuvažujete o jeho opravě, využijte ho jinak – na zadní část rámu přilepte nebo přitlučte proužky gumy, pak poslouží jako nástěnka.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Panely nejen do paneláku

„Vtipným prvkem, který není tolik rozšířený, jsou 3D panely. Přitom jejich aplikace je velmi jednoduchá. Dají se použít na velkou plochu, kdy opakování vzoru opticky zvětší prostor, nebo třeba jen na část zdi, kterou pak akcentují, například za televizor nebo jídelní stůl,“ říká architektka Petra Polányiová z Bonami CZ.
Zajímavě působí i 3D tapety, které se už nepoužívají celoplošně, ale jen na část stěny, a stejně tak fototapety s originálním vzorem – třeba takovým, který si sami navrhnete.


Jeden za všechny

Lidé si často šperkují svoje domovy doslova spoustou drobností, navíc na mnoha místech. Díky množství pak ani jednotlivé kousky nemají šanci vyniknout. Zkuste to jinak – pokud třeba milujete miniatury, ponechte jim „svou“ polici a na další dejte pouze jeden zajímavý doplněk, třeba svícen, vázu, šperkovnici… Totéž platí i pro větší kusy. Originálním solitérem se může stát moderní houpací křeslo stejně jako konferenční stolek.


Autor: Marcela Škardová
Obrázky: Eva Stalder Design
Zdroj: http://www.prozeny.cz
Celý článok: http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a-zahrada/interier-a-nabytek/39570-7-tipu-pro-zkrasleni-bytu-v-hlavni-roli-krasne-drobnosti


Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

  1. Hezký článek, je třeba bydlení jednou za čas obměnit, není to takový stereotyp. Našel jsem hezkou galerii doplňků a dekorací, tak se můžete inspirovat :) http://www.living.cz/galerie/dekorace-inspirace-superfotogalerie.html

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.